Agenda
26/06/2014 - 19:00 - Institut d’Estudis Catalans - Carrer del Carme, 47

Neurociència i política


External events of interest

Luís Miguel Martínez Otero, Jesús Porta-Etessam

Part de la sèrie de debats "Neurociència i..."El Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) organitzen una sèrie de quatre debats amb el títol«Neurociència i ... », en què tres ponents faran una presentació breu i a continuació es convidarà el públic assistent a participar en un debat obert.
 
 
Lloc: Institut d’Estudis Catalans - Carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona
L’assistència als debats és oberta i gratuïta, i no és necessària inscripció prèvia.
 
El 26 de juny el debat serà sobre: 
 
Neurociència i política
 
S’acosta el moment en què entre els consellers personals dels caps d’estat, els directius de grans empreses o d’organitzacions socials, incloses les religioses, hi haurà un neurocientífic. De la mateixa manera que l’economista busca en el cervell l’arrel inviolable de la presa de decisions i el sociòleg com es genera la capacitat de transformar les conductes ètiques en dret, els polítics han de començar a entreveure la importància de conèixer com funciona el cervell per interaccionar amb els ciutadans. Els polítics desconeixen que el cervell necessita contrastos clars, lluny dels grisos que generen confusió, desconcert i conflictes i que s’utilitzen gairebé sempre en l’argot polític.
Necessàriament, el món reinterpreta la societat en funció dels coneixements que aporta el cervell. Conèixer què succeeix en la ment de les persones és una idea molt potent per als polítics, i incorporar tots aquests coneixements nous pot ser clau en la visió d’un governant. Es tracta de parlar del cervell polític, des del «votant emocional» fins al líder (l’«efecte Llucifer» del poder).

Ponents:
 
Luís Miguel Martínez Otero, Instituto de Neurociencias de Alicante
Jesús Porta-Etessam, Universidad Comuplutense de Madrid, Hospital Universitario Clínico San Carlos de Madrid
 
Més informació: Web del CRG