Agenda
03/02/2015 - 19:00 - CCCB

Dones i ciència: la visió des de les institucions de recerca d'excel·lència


External events of interest

Isabelle Vernós, Núria Sebastián, Inés Sánchez de Madariaga

«Dones i ciència» Debats ICREA-CCCBAquest primer debat del cicle "Dones i ciència" tindrà lloc al CCCB el 3 febrer 2015 a les 19h.

"Dones i ciència: la visió des de les institucions de recerca d'excel·lència"

Presentador/s: Josep Corbella

Participant/s: Isabelle VernósNúria SebastiánInés Sánchez de Madariaga

A Europa, només un 20% de les càtedres universitàries més ben finançades estan dirigides per dones, i les estadístiques són similars en totes les institucions relacionades amb la recerca acadèmica d’alt nivell. Plantejar, doncs, un debat sobre dones i ciència és ineludible. Si bé hi ha un acord general sobre la necessitat que hi hagi més dones fent ciència i recerca, les dificultats apareixen a l’hora de trobar solucions. La reconciliació de vida laboral i vida familiar, la presència desigual de les dones segons la disciplina acadèmica o els biaixos implícits que tendeixen a valorar menys positivament el treball fet per dones, són algunes de les qüestions clau a l’hora d’explicar aquesta situació. A la vegada, tenir més presència de dones científiques és una millora que hauria de revertir en la qualitat de la recerca que es fa avui i en el conjunt de la societat: incorporar la manera de fer, treballar i analitzar de les dones és una aportació que pot contribuir a ampliar i enriquir el nostre coneixement sobre el món. I és, també, un pas necessari en la consecució d’una societat més igualitària.

Aquest cicle de debats pretén posar de relleu totes aquestes qüestions, exposar-ne les implicacions i veure si hi ha solucions a curt i a llarg termini. «Dones i ciència» és el cinquè dels Debats ICREA-CCCB, una col·laboració estable per donar a conèixer al gran públic els avenços i els reptes de la recerca d’alt nivell que es fa avui a Catalunya.

El segon debat, "En primera persona: la veu de les dones investigadores", tindrà lloc el 10 de febrer.

Més informació: Web del CCCB