Agenda
23/01/2013 - 19:00 - Centre Cívic Convent Sant Agustí, C. Comerç 36

Ciència Fàcil: "El genoma humà. Del passat al futur"


Outreach events

Roderig Guigó

Programa de Bioinformàtica i Genòmica del CRGLa seqüència del genoma és el conjunt d'instruccions que determinen les característiques biològiques dels éssers vius (en el nostre cas, el color dels ulls, de la pell, la nostra alçada, la predisposició a patir determinades malalties, etc.) La seqüència de referència del genoma humà va ser desxifrada l'any 2001, el resultat del treball conjunt de centenars de biòlegs i informàtics durant mes de 10 anys. El cost total del projecte va ser de 3000 milions de dòlars.
 
Des d'aleshores, els mètodes experimentals i computacionals han progressat de manera extraordinària i en aquests moments el cost d'obtenir la seqüència d'un genoma humà és de 3000 dòlars. Aviat estarem en disposició de conèixer la seqüència del genoma de cadascú de nosaltres.
 
Durant la xerrada es resumiran els diferents moments del projecte del genoma humà i discutirem sobre com el coneixement del genoma pot canviar les nostres vides.
 
Roderic Guigó és coordinador del programa de Bioinformàtica i Genòmica del CRG. El seu grup ha treballat recentment al projecte ENCODE. Llegiu la nota de premsa sobre els resultats del projecte.
 
Data: 23 de Gener, 2013

Hora: 19.00.
LlocCentre Cívic Convent Sant Agustí, C. Comerç 36, Barcelona.
Altres: Aforament limitat a 100 persones. La conferència serà en català. 
Per a més informació: www.crg.eu/divulgacio