Agenda
31/01/2013 - 19:00 - Sala el Mirador, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Montalegre, 5

Ciència Fàcil: "El problema de la bandera francesa, l'espanyola i la catalana"


Outreach events

James Sharpe

Grup de recerca Anàlisi de Sistemes de Desenvolupament del CRGEl problema de la bandera francesa, l'espanyola i la catalana.

Per què és més freqüent tenir un dit de més que un braç extra? El desenvolupament dels organismes multicel·lulars és un procés increïble. Durant el creixement, l'embrió es divideix per donar lloc a milions de cèl·lules que formaran estructures molt complexes i diferents. Els processos genètics i dinàmics que construeixen el nostre cos durant el desenvolupament de l'embrió han fascinat als científics durant segles, i encara no es coneixen del tot. En aquesta xerrada es descriurà un dels debats històrics més interessants sobre com s'organitzen els teixits, utilitzant com a exemple el desenvolupament d'una mà. També s’explicarà com estem intentant respondre a les preguntes sobre el desenvolupament gràcies a combinar els models per ordinador amb el treball experimental i quina utilitat pot tenir aquesta combinació per al futur de la regeneració de teixits.

James Sharpe és director del grup de recerca Anàlisi de Sistemes de Desenvolupament del CRG i ens parlarà de la historia i els fascinants aspectes descoberts sobre com es construeix un organisme.

Data: 13 de desembre de 2012

Hora: 19:00 h

Lloc: Sala el Mirador, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Montalegre, 5

Altra informació d'interès: Aforament limitat a 250 persones. La conferència serà en anglès i es disposarà de servei de traducció simultània.