Agenda
21/02/2013 - 19:00 - Sala Charles Darwin

Presentació del llibre “Psilocibes -the mushrooms“ de José Carlos Bouso (IMIM)


José Carlos BousoGuardians de misteris insondables, inspiradors de llegendes, símbols i religions, els fongs amb propietats visionàries han seduït i aterrit l'ésser humà des d'èpoques prehistòriques. El lector trobarà a les pàgines d'aquest la informació més actualitzada disponible avui en dia en castellà sobre usos i costums, consideracions clíniques, efectes, plaers i riscos, història, estudis científics, referents culturals i artístics, així com identificació de les espècies presents a la península ibèrica, aspectes legals i experiències subjectives.

El doctor José Carlos Bouso ha seleccionat acuradament als autors per oferir una àmplia i rigorosa perspectiva, contrastada amb abundant documentació, que li aporta al lector gairebé qualsevol tipus informació que vulgui conèixer relacionada amb els fongs que contenen psilocibina i altres alcaloides. Signen els capítols, per ordre d'aparició, Daniel Cir, Òscar Parés, José Carlos Bouso i Magí Farré, Fernando Caudevilla, Igor Domsac, Diego de les Cases, Ignasi Seral i Joaquim Tarinas.

José Carlos Bouso, és Psicòleg Clínic i doctor en Farmacologia. Ha realitzat assajos clínics terapèutics amb MDMA i ha desenvolupat investigació amb substàncies psicoactives publicant els resultats en revistes de prestigi internacional com PLOS ONE i Journal of Psychopharmacology, entre altres. És autor del llibre “Què són les drogues de síntesi (RBA)” i ha estat director de la col·lecció Psiconáutica a l'editorial Amargord. Actualment desenvolupa la seva activitat professional a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques de Barcelona (IMIM) i a la Fundació ICEERS (International Center for Ethnobotanical Education, Research & Service).

Durant l’acte de presentació del llibre, intervindran els següents convidats: 

  • Dr. Joan Obiols. Director del Departament de Salut Mental Pública d’Andorra (SAAS) y President de International Center for Ethnobotanical Education, Research & Service (ICEERS): Presentación de ICEERS (5 min) 
  • Òscar Parés, ICEERS / Departament de Salut de la Generalitat: Història general dels fongs psilocibis (10 min) 
  • Magí Farré, IMIM: Dificultats en la recerca amb materials etnobotànics (10 min) 
  • José Carlos Bouso, IMIM / ICEERS: Mecanismes d’acció la psilocibina i potencialitats terapèutiques (10 min) 
  • Joaquim Tarinas, Llibrería muscaria: Visions de fongs a Catalunya: De l’art parietal al modernisme (15 min)

Per a més informació sobre el llibre, podeu consultar el seu bloc: http://psilocibes.com/