Agenda
05/11/2013 - 18:00 - PRBB

Gens, diners i evolució?


Outreach events

Arcadi Navarro

IBE (UPF-CSIC)Cada cop és més clar que les diferències entre els genomes de diferents persones són molts i de molts tipus. Aquestes diferències genòmiques expliquen bona parts de les variacions físiques entre individus: l’alçada, el color dels ulls, el grup sanguini… Però què passa amb característiques menys evidents, com la presa de decisions en un context social? Hi ha diferències innates en les nostres tendències al risc o en la manera amb què ens relacionem amb els altres?

A diferència del que s’ha defensat durant molt de temps, s’ha revelat que les decisions socio-econòmiques no només depenen de l’ambient, sinó també del genoma. Tenint en compte que hi ha variabilitat en aquestes regions, cal inferir que no existeix cap estratègia òptima o típica de la nostra espècie? O pot ser que segons la varitetat en les diferets estratègies hagi estat afavorida per la selecció natural? En tot cas, la diversitat deguda al genoma tant pel que fa a característiques físiques com en les opinions personals, crea un món realment heterogeni i amb un ampli ventall d’oportunitats.

Aquesta xerrada està adreçada a:

Gent amb inquietuds sobre el comportament humà, l’economia i la genètica. Aquelles persones que hi vagin quedaran sorpreses de fins a quin punt els gens determinen la nostra manera d’actuar en el dia a dia. A més a més, serà divertit comparar el comportament de la nostra espècie amb el d’altres animals. Conèixer-nos millor ens ajudarà a aspirar a l’èxit.

 

Més informació: 

“(Re)volució: Conquereix amb nosaltres les noves fronteres del coneixement”