Agenda
13/03/2014 - 19:00 - Institut d’Estudis Catalans

Neurociència i economia


Outreach events

Antonio Cabrales (UCL), Rosemarie Nagel (UPF), Arcadi Navarro (IBE)"Neurociència i economia" és un debat de la sèrie «Neurociència i ... », en què tres ponents faran una presentació breu i a continuació es convidarà el públic assistent a participar en un debat obert.

La sèrie està organitzada pel Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i compta amb la col·laboració del Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea, LOGOS-Grup de Recerca en Lògica, Llenguatge i Cognició, la Sociedad Española de Neurología (SEN), la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Brain Awareness Week (BAW).


Lloc: Institut d’Estudis Catalans - Carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona

Hora: De 19h a 21h

L’assistència als debats és oberta i gratuïta, i no és necessària inscripció prèvia.

Llengua: anglès. No hi haurà traducció simultània.

Ponents:
Antonio Cabrales. Departament d’Economia, University College London
Rosemarie Nagel. Departament d’Economia, ICREA-UPF
Arcadi Navarro. Laboratori de Genòmica Evolutiva, ICREA-UPF


El cervell oculta algunes de les claus del funcionament de l’economia a escala global. Una de les primeres claus és que l’ésser humà, al contrari del que es va pensar durant anys, no actua segons les lleis de l’economia: les decisions financeres no es basen en la raó, sinó que hi solen intervenir elements com ara els sentiments i les intuïcions. La neuroeconomia observa el funcionament del cervell quan avaluem decisions, categoritzem riscos i recompenses, i interaccionem amb altres agents econòmics.

 

Més informació: Web del CRG