News
22/5/2015

IMIM: La crisi econòmica té efectes sobre els hàbits de consum d’alcohol, cànnabis i tranquil·litzants

IMIM: La crisi econòmica té efectes sobre els hàbits de consum d’alcohol, cànnabis i tranquil·litzants


Notícia de l'IMIM


Investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), conjuntament amb investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), acaben de publicar un article que mostra que els hàbits de consum d’alcohol, cànnabis i tranquil·litzants canvien en les etapes de recessió econòmica. L’estudi ha examinat els canvis en el consum d’aquestes substancies entre dos períodes, abans i durant la crisi econòmica a Espanya, i ha identificat les diferències entres individus ocupats i aturats.

“Els resultats mostren que, tot i que el consum excessiu diari d’alcohol va disminuir durant el període de recessió econòmica (2009-2011), van augmentar els episodis puntuals de consum excessiu tant en homes com en dones, amb independència de la situació laboral” explica Antonia Domingo, investigadora del grup de recerca en epidemiologia de les drogues d'abús de l’IMIM i principal responsable del projecte. “El consum esporàdic de cànnabis entre homes i dones aturats d’entre 35 i 64 anys també va augmentar, així com l’ús de tranquil·litzants entre els homes d’entre 15 i 64 anys amb feina i entre les dones d’entre 35 i 64 anys amb independència de la seva situació laboral” afegeix.

Més informació:
Web de l'IMIM

Referència:
Economic crisis and changes in drug use in the Spanish economically-active population” Esther Colell, Albert Sánchez-Niubò, George L. Delclos, Fernando G Benavides, Antonia Domingo-Salvany. Addiction 2015