News
31/7/2015

UPF: La UPF participa en un projecte sobre autisme finançat pels National Institutes of Health dels Estats Units

UPF: La UPF participa en un projecte sobre autisme finançat pels National Institutes of Health dels Estats Units


Notícia de la UPF


Els National Institutes of Health (NIH) han signat un contracte de finançament d'un projecte centrat en la cerca de mutacions genètiques en les neurones de persones amb autisme.

La recerca està liderada pels doctors Nenad Sestan, investigador de la Yale School of Medicine, i Christopher Walsh, investigador de la Harvard Medical School. Tomàs Marquès Bonet, investigador ICREA i cap de grup del Comparative Genomics Lab, de l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF), i Peter Park, de la Harvard Medical School, participen en l'estudi.

L'objectiu del projecte és la caracterització de mutacions genètiques no heretades pels pares i específiques de neurones associades als Trastorns de l'Espectre Autista (TEA). En primer lloc, es compararan les neurones de cervells de grups d'individus sans i individus afectats per TEA. Finalment, s'estudiarà el paper d'aquestes mutacions introduint-les a cèl·lules mare pluripotents sanes que posteriorment seran convertides en neurones. Per realitzar aquest últim pas, s'utilitzarà una tècnica innovadora molt emprada recentment en la modificació del genoma, el CRISPR. S'espera que el projecte duri cinc anys.

Més informació:
Web de la UPF