News
6/11/2015

IMIM: La Marató 2014 finança 4 projectes de l’IMIM (2 unitaris i 2 coordinats)

IMIM: La Marató 2014 finança 4 projectes de l’IMIM (2 unitaris i 2 coordinats)


Notícia de l'IMIM


Aquest dijous 5 de novembre s’ha celebrat a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears l’acte de lliurament de les ajudes de la Fundació La Marató 2014, dedicada a les malalties del cor. L’acte va ser conduït per Mònica Terribas i Quim Masferrer, presentadors de La Marató 2014.

L’èxit de recaptació de l’edició de 2014 ha permès finançar un total de 43 projectes de recerca destinant-hi 10.306.474 milions d’euros. Es tracta d’una de les inversions en recerca més importants que ha fet la Fundació en els 23 anys de trajectòria del projecte. Dels 43 projectes finançats, 22 són unitaris i 21 són coordinats. Aquests projectes es desenvoluparan en 35 centres d’investigació de primera línia i seran liderats per 70 científics que dedicaran els pròxims 3 anys a avançar en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties del cor. Aquest any, l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) ha rebut finançament per 4 projectes, dos d’unitaris i dos de coordinats.

Projectes unitaris

Micro-RNA com a nou biomarcador de fibrosi cardiovascular i progressió ecocardiogràfica en pacients amb estenosi aòrtica degenerativa. Finançament: 135.556,25 €.
Dr. Miquel Gómez Pérez, investigador del grup de recerca biomèdica en malalties del cor de l’IMIM i cardiòleg de l’Hospital del Mar.

Efectes del tractament amb CPAP en l´aparició de FA de novo en pacients amb SAOS no sever. Finançament: 75.000,00 €.
Dr. Ermengol Vallès Gras, del grup de recerca biomèdica en malalties del cor de l’IMIM i cardiòleg de l’Hospital del Mar.

Projectes coordinats

Diagnòstic genòmic de la malaltia coronària. Finançament: 297.858,66 €
- Dr. Josep Comín Colet, coordinador del grup de recerca biomèdica en malalties del cor de l’IMIM i cardiòleg de l’Hospital del Mar.
- Dr. Rory Johnson, investigador del Centre de Regulació Genòmica

Nous predictors de la cardiopatia coronària: micropartícules endotelials circulants, funcionalitat de les partícules d'HDL i composició en àcids grassos de les membranes cel·lulars Finançament: 397.157,23 €
- Dr. Ramon Estruch Riba, investigador de l’Institut d'Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer
- Dra. Montserrat Fitó Colomer, coordinadora del grup de recerca en risc cardiovascular i nutrició de l’IMIM
- Dr. Jordi Salas Salvadó, investigador de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus

A més de l'IMIM, també han rebut finançament de la Marató grups de recerca de la UPF, el CMRB i el CRG.

Més informació:
Web de l'IMIM