News
20/11/2015

IBE: Joves estudiants i un premi Nobel, junts en un congrés científic

IBE: Joves estudiants i un premi Nobel, junts en un congrés científic


Notícia del IBE (CSIC-UPF)


El pròxim dilluns, 23 de novembre, més de 250 joves d’entre 14 i 18 anys assistiran al “ BCN Bio Pro Science Meeting”, organitzat per la plataforma La Ciència Al Teu Món, que tindrà lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Aquest serà el primer congrés científic sobre biologia de frontera obert al públic, on els estudiants escoltaran les xerrades de científics líders en el seu camp i tindran, a més, l’oportunitat de presentar i discutir els seus propis treballs. Els autors de les millors propostes han estat seleccionats per impartir conferències o participar en la exposició de pòsters científics.

Entre la vintena i escaig de científics convidats, es pot destacar Michael Levitt, investigador de la Universidad de Stanford (EE.UU) i premi Nobel de Química 2013. Està considerat el pare de la Biologia Computacional per la seva aportació al desenvolupament dels primers models de grans complexes macromoleculars.

Altres investigadors que participaran en la jornada són Tomàs Marquès-Bonet, de l’ Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF), que parlarà de la genètica humana i dels primats des d’un punt de vista evolutiu; Josefa González, de l’ Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF), que explicarà els darrers descobriments en genètica de l’adaptació; i Elena Sancho (IRB Barcelona), que explicarà la seva recerca sobre els mecanismes moleculars responsables de l’inici i la propagació del càncer colorectal.

Mes informació:
Web de l'IBE