News
26/11/2015

IMIM: Aprendre de l'experiència amb animals

IMIM: Aprendre de l'experiència amb animals


Notícia de l'IMIM


Estudis realitzats en el camp de la psicologia social indiquen que els éssers humans, per defecte, tendim a pensar que els altres tenen una ment menys complexa que la nostra; sense la mateixa capacitat per raonar o mostrar emocions positives i fins i tot negatives com la por, l'angoixa o la rancúnia.

Des d'un punt de vista educatiu, la millor manera de reduir aquesta diferència és mitjançant experiències i exercicis on l'individu ha de realitzar un esforç per endinsar-se en el pensament i les emocions alienes.

Partint d'aquesta base, la Càtedra Fundació Affinity ha desenvolupat una activitat conjuntament amb l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques dirigida a alumnes de secundària de l'escola Sadako de Barcelona amb motiu de la 20a edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya. En aquesta activitat els estudiants van explorar l'existència de processos mentals complexos i d'estats emocionals en espècies diferents de la nostra, el que els va portar a una reflexió que podran traslladar a les seves pròpies relacions interpersonals.

La visita a l'IMIM també va permetre als 56 alumnes de 2n d'ESO de l'Escola Sadako de Barcelona familiaritzar-se amb el mètode científic aplicat a l'estudi del comportament i les emocions en els animals.

"Amb aquesta iniciativa podem mostrar als alumnes que, tot i que els animals no puguin parlar i tot i la dificultat de saber què els passa pel cap, també mostren emocions o estrès", assenyala Jaume Fatjó, director de la Càtedra Fundació Affinity, investigador de l'IMIM i coordinador de l'activitat.

Més informació:
Web de l'IMIM