News
11/2/2016

IMIM: L’AECC finança un projecte liderat per l’IMIM i l’Hospital del Mar sobre un possible nou biomarcador de càncer de pròstata i bufeta

IMIM: L’AECC finança un projecte liderat per l’IMIM i l’Hospital del Mar sobre un possible nou biomarcador de càncer de pròstata i bufeta


News from IMIM


El passat dia 4 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer, l’AECC -Catalunya contra el Càncer va lliurar les Beques a la Investigació Oncològica 2015 en un acte a les Drassanes Reials en el que hi van assistir més de 400 persones de l’àmbit polític, empresarial i civil. En aquesta edició la AECC va entregar un total de 120.000 € a 6 beques de projectes d’equips catalans emergents sobre càncer de colon, leucèmia, tumors cerebrals, tumors d’estroma gastrointestinal i càncer de pròstata i bufeta.

Entre els guardonats hi ha el projecte que porta per títol: “Implicacions clíniques de l'expressió de Galectina-1 en càncer genitourinari: el seu paper en el diagnòstic, pronòstic, i en la predicció a la resposta amb inhibidors dels" check-point" immunes” liderat per Pilar Navarro, coordinadora del grup de recerca en mecanismes moleculars de tumorigènesi de l’IMIM i per Alejo Rodríguez-Vida, oncòleg de l’Hospital del Mar. També hi participen altres 9 investigadors basics i clínics del IMIM i de l’Hospital del Mar: Joaquim Bellmunt, Josep Lloreta, Nuria Juanpere, Neus Martinez-Bosch, Ana Rovira, Federico Rojo, Mireia Moreno, Anna Hernández, Silvia Menendez.

El projecte, que tindrà una durada de 2 anys, té per objectiu identificar un possible nou biomarcador, Galectina-1, per al diagnòstic i predicció de resposta al tractament de dos dels tumors genitourinaris més freqüents i de pitjor pronòstic com són el càncer de pròstata i el de bufeta. La proteïna Galectina-1 es detecta en alts nivells en aquests càncers, afavorint l’evasió de la resposta immune antitumoral i la progressió del tumor.

Més informació:
Web de l'IMIM