News
11/2/2016

IMIM: Les persones amb trastorns mentals tenen un major risc de desenvolupar malalties físiques cròniques

IMIM: Les persones amb trastorns mentals tenen un major risc de desenvolupar malalties físiques cròniques


Notícies de l'IMIM


Les persones amb trastorn d'ansietat tenen un major risc d'acabar patint malalties cròniques com malalties del cor, dolor crònic o úlcera pèptica. Aquesta és una de les conclusions d’un nou estudi publicat a JAMA Psychiatry, liderat per la Universitat d’Otago (Nova Zelanda) i en el que ha participat el Dr. Jordi Alonso, director del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) i investigador del CIBERESP.
L’estudi ha trobat que els trastorns de salut mental de tot tipus - l'estat d'ànim, ansietat, control dels impulsos i els trastorns per ús de substàncies - s'associen amb un major risc de l'aparició d'una àmplia gamma de malalties cròniques físiques.

Els investigadors van estudiar la relació dels trastorns mentals amb aquestes 10 patologies: l'artritis, el dolor crònic, la malaltia cardíaca, l’accident cerebrovascular, la hipertensió, la diabetis, l'asma, la malaltia pulmonar crònica, l’úlcera pèptica i el càncer. "Les troballes de l'estudi suggereixen que els efectes nocius dels trastorns mentals en la salut física s'acumulen durant tota la vida i augmenten amb la comorbiditat amb el trastorn mental. Per aquest motiu, el tractament de tots els trastorns mentals han d'incorporar també l’atenció als comportaments de salut i a la salut física" expliquen els investigadors.

Més informació:
Web de l'IMIM

Article de referència:
Scott K, Lim C, Al-Hamzawi A, Alonso J, et al. Association of Mental Disorders With Subsequent Chronic Physical Conditions: World Mental Health Surveys From 17 Countries. JAMA Psychiatry.. 2016;73(2):150-158. doi:10.1001/jamapsychiatry.2015.2688.