News
26/2/2016

IMIM: Es presenta una aplicació innovadora pels professionals de la salut mental

IMIM: Es presenta una aplicació innovadora pels professionals de la salut mental


Notícies de l'IMIM


Investigadors del grup de recerca en Addiccions i del grup de recerca en Epidemiologia de les Drogues d’Abús de l’IMIM presentaran el proper dimecres 24 de febrer l’aplicació “Entrevista de Cribratge de Diagnòstic Dual (ECDD)” en el marc del Catalan Digital Health Ecosystem que es fa al Mobile World Congress. Aquesta és una aplicació que està disponible gratuïtament per als professionals de la salut i que permet la detecció de comorbiditat psiquiàtrica en els individus amb un trastorn per ús de substàncies d’abús.

La comorbiditat psiquiàtrica és la co-ocurrència d'un trastorn per ús de substàncies i un altre trastorn psiquiàtric en el mateix individu. Té una prevalença que oscil·la entre el 20% i el 80%, segons el tipus de substancia d’abús (alcohol, cocaïna, cànnabis, opiacis,...) i el tipus de trastorn psicopatològic (depressió, psicosis, fòbia social,...).

"Donada l’elevada prevalença d’aquesta comorbiditat, el seu impacte negatiu en la salut psicològica, mèdica i social dels pacients individuals, i les repercussions econòmiques i socials per la societat, es va fer palesa la necessitat de desenvolupar un instrument que permetés la identificació del diagnòstic dual en la pràctica clínica habitual. La disponibilitat de la versió web, creada l’any 2012, i la recent creació de l’app per a mòbils (iPhone i Android), faciliten el seu ús en els centres d'atenció especialitzats en addiccions i en centres de salut comunitaris” explica Marta Torrens coordinadora del grup de recerca en Addicions de l’IMIM i directora del Procés d’Addicions de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar (INAD).

Més informació:
Web de l'IMIM