News
11/3/2016

IMIM: Reunió del projecte europeu eTOX

IMIM: Reunió del projecte europeu eTOX


Notícies de l'IMIM


eTOX és un projecte europeu coordinat pel Ferran Sanz, director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica de l’IMIM que té com a objectiu desenvolupar una base de dades de seguretat de medicaments a través d’informes de toxicologia i dades de toxicologia públiques de la indústria farmacèutica, estratègies innovadores in silico i noves eines de programari per predir millor els perfils toxicològics de molècules petites en les primeres etapes de la línia de desenvolupament de fàrmacs.

El projecte eTOX està finançat per Innovative Medicines Initiative Joint Undertaking (IMI-JU), una associació única entre la Comunitat Europea i la Federació Europea d'Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA). Aquesta serà el segon Hackathon i es portarà a terme del 7 al 10 de març a les instal·lacions del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

L'objectiu d'aquest esdeveniment és reunir als equips multidisciplinaris de l’àmbit acadèmic, PIMES i els socis de l'EFPIA per treballar en una sèrie de casos específics que requereixen una estreta col·laboració entre experts computacionals i toxicòlegs. L'objectiu final d'aquest exercici serà extreure les dades recollides en el projecte, així com d'altres fonts públiques, per obtenir nous models in silico per a la predicció de la toxicitat dels fàrmacs candidats.

Més informació:
Web de l'IMIM