News
17/3/2016

IMIM: Les escoles del projecte “Investiga amb Recercaixa” visiten l’IMIM

IMIM: Les escoles del projecte “Investiga amb Recercaixa” visiten l’IMIM


Notícies de l'IMIM


El grup de recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular participa en la tercera edició d’Investiga amb RecerCaixa! Roberto Elosua i Irene Roman comparteixen amb nens de cinquè i sisè de Primària el seu projecte “Anàlisi de l’associació entre el nivell socioeconòmic i la malaltia cardiovascular”. Promoure salut i promoure vocacions són els dos objectius centrals d’aquest programa.

El 15 de març van rebre la visita d’una de les escoles assignades, l’escola Vedruna de Sant Sadurní d’Anoia. Uns 60 alumnes de 5é i 6é de primària van poder compartir dubtes i el seu projecte amb els investigadors, així com conèixer de primera mà la feina que es fa al laboratori i com es porta a terme una recerca científica. La seva implicació, participació i entusiasme van ser sorprenents durant tota la visita. Dimecres una altra de les escoles del projecte, l’escola de Rellinars va visitar l'IMIM.

Investiga amb RecerCaixa és un programa de l’Obra Social La Caixa i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) en què participen anualment prop de 1.000 estudiants de 10 a 12 anys i que promou el disseny i l’execució d’un projecte de recerca a l‘escola. La seva característica més especial és que compta amb el suport d’investigadors reals que reben ajuts de RecerCaixa, com a consultors “de luxe”, a més de suport pedagògic i una gran trobada final on exposar els seus resultats. A cadascun dels grups d’investigadors se’ls assigna un grup de 2 a 3 col·legis, que durant el curs escolar dissenyen i executen un autèntic projecte científic i tenen l’oportunitat de conèixer la ciència de primera mà amb el contacte i les visites als investigadors.

Més informació:
Web de l'IMIM