News
14/4/2016

IMIM: L’IMIM participa en el major estudi internacional sobre diabetis

IMIM: L’IMIM participa en el major estudi internacional sobre diabetis


Notícies de l'IMIM


Un estudi liderat per científics de l'Imperial College de Londres, publicat a la revista Lancet, en el que hi han participat institucions d’arreu del mon entre elles l’IMIM, ha comparat els nivells de diabetis d’homes i dones durant els anys 1980 i 2014. Els prop de 500 investigadors que hi ha participat, han estudiat les dades de 4,4 milions d’adults i han creat mapes interactius i altres elements visuals que mostren les dades per a cada país.

Aquesta malaltia cada vegada és més comú degut a l’envelliment de la població. Els investigadors han vist que en els últims 35 anys, la diabetis gairebé s’ha doblat a nivell global entre els homes passant d’un 4,3 % el 1980 al 9% el 2014. Pel que fa a les dones d’un 5% s’ha passat a un 7,9%. Aquest creixement es tradueix en 422 milions de persones a nivell mundial amb diabetis l’any 2014, el què quasi quadruplica la xifra des de 1980. El treball ha calculat també el cost anual d’aquesta malaltia comptabilitzant el cost del tractament i la gestió de la malaltia i les seves complicacions. El cost global ha estat de 825 milions de dòlars per any. Els països amb un cost més elevat van ser la Xina (170 $ milers de milions), EUA ($ 105 milions) i l'Índia (73 $ milions). Els autors afegeixen que el càlcul no inclou els dies de treball perduts a causa de la diabetis, el que faria els costos molt més elevats.

Segons els investigadors "Aquesta és la primera vegada que s’ha obtingut una imatge global i tan completa de la diabetis i les dades revelen que la malaltia ha arribat a nivells inassumibles pels sistemes de salut d'alguns països. Cal trobar maneres eficaces per fer front a l'epidèmia mundial d'obesitat que s’ha disparat en els últims anys i que és clau per lluitar contra aquesta malaltia".

Més informació:
Web de l'IMIM

Referència de l'article:
Worldwide trends in diabetes since 1980: a pooled analysis of 751 population-based studies with 4·4 million participants. The Lancet , Volume 387 , Issue 10027 , 1513 - 1530