News
6/5/2016

PRBB, per molts anys!  / Congratulations PRBB!

PRBB, per molts anys! / Congratulations PRBB!


El PRBB va celebrar ahir 5 de maig el seu 10è aniversari amb un acte institucional i una festa pels residents


El dia 5 de maig el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) va celebrar el 10è Aniversari de la seva creació. En un emotiu acte amb la presència de nombroses personalitats de la política i la ciència,  Ian Mattaj, director del Laboratori Europeo de Biologia Molecular (EMBL en les seves sigles en anglès), va iniciar la celebració amb una conferència en la que va destacar la importància del PRBB, que ha sabut situar-se al capdavant de la recerca biomèdica europea, captant talent internacional i facilitant la suma de coneixements i la transversalitat de la recerca. “El nou Francis Crick Institute que s’inaugurarà enguany a Londres és la resposta britànica al PRBB”, va bromejar el científic escocès.

Jordi Camí, director general del PRBB va realitzar una retrospectiva dels darrers 10 anys. De com una idea sorgida a finals dels anys 80 i concebuda des de l’IMIM, actual Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, ha pogut esdevenir en aquesta gran infraestructura, “el millor lloc per fer recerca biomèdica de l’estat i possiblement del sud d’Europa”. El PRBB compta avui amb set centres de recerca punters que reuneixen una quantitat de talent inusual que ha sabut captar recursos competitius molt per damunt de la mitjana.

Arcadi Navarro, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, i investigador d’un d’aquests set centres, el Departament de Ciències de la Salut i de la Vida  de la Universitat Pompeu Fabra (CEXS-UPF), va destacar el paper de Camí en la creació d’aquets gran projecte.

Les intervencions de Jaume Casals, rector de la Universitat Pompeu Fabra i de Davide Malmusi director de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, van cloure l’acte a l’auditori del PRBB, que van atendre unes 250 persones.

Una bona part de les 1.500 persones que hi treballen en els centres que conformen el PRBB van ser els protagonistes de la festa d’aniversari que va tenir lloc a continuació a la plaça interior del PRBB. L’orquestra i la coral del parc van amenitzar una jornada emotiva per a tots els implicats, on no hi va faltar el pastís i el cava per celebrar aquests deu anys d’èxits.