News
23/6/2016

IMIM: “Ciutats Saludables i Justícia Ambiental”, nou grup de recerca adscrit a l’IMIM

IMIM: “Ciutats Saludables i Justícia Ambiental”, nou grup de recerca adscrit a l’IMIM


Notícies de l'IMIM


El Programa de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública ha incorporat el grup de recerca “Ciutats Saludables i Justícia Ambiental” coordinat per Isabelle Anguelovski. Aquest grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) adscrit a l’IMIM se centra en l’estudi dels determinants socials de ciutats saludables i justes i en l’impacte social de les desigualtats ambientals i de salut resultants de les decisions i intervencions de planificació urbana. La coordinadora del grup s’ha incorporat a l’IMIM a principis del mes de juny i està previst que durant el mes de setembre s’hi incorpori la resta de l’equip.

Isabelle Anguelovski és investigadora titular i investigadora principal de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB. Científica social especialitzada en planificació urbana i ambiental (PhD, MIT, 2011), la seva recerca es troba en la intersecció de la planificació urbana i la política, la desigualtat social, i els estudis de desenvolupament. Es va graduar en Estudis Polítics a Ciències Po Lille (2000) i va obtenir un Màster en Desenvolupament Internacional a la Universitat de París-Sorbonne 1 (2001). A més, va dur a terme un Postgrau en l'administració d'ONGs a la Universitat de Harvard (2004). El 2011 va realitzar el seu doctorat al Massachusetts Institute of Technology (Urban Studies and Planning, MIT, 2011) i va tornar a Europa amb una beca Marie Curie Internacional.

Actualment Isabelle Anguelovski s'ha embarcat en un nou projecte d'investigació finançat per una subvenció ERC Starting Grant a través del qual avaluarà els impactes socials i racials de nous serveis verds a 20 ciutats d'Europa i 20 dels EUA i examinarà en quines condicions les ciutats més verdes també poden ser justes i inclusives.

Més informació:
Web de l'IMIM