News
23/6/2016

CREAL: Investigadors d’ISGlobal i CREAL preparen la integració de les àrees de ciència de tots dos centres

CREAL: Investigadors d’ISGlobal i CREAL preparen la integració de les àrees de ciència de tots dos centres


Notícies del CREAL


A tan sols deu dies que es completi la fusió entre ISGlobal i el seu centre aliat, CREAL, les àrees de ciència de les dues institucions van celebrar el 20 de juny una sessió de treball conjunta a Barcelona. Al voltant de mig centenar d'investigadors principals, directors i responsables d'àrea van participar en diverses sessions amb l'objectiu de debatre sobre els reptes i oportunitats que comporta la fusió de les àrees de recerca d'ambdues institucions.

Actualment, la recerca d’ISGlobal es desenvolupa al voltant de sis programes, tots ells compresos dins de l'àrea de malalties transmissibles: malària, salut materna, infantil i reproductiva, Chagas i altres malalties tropicals desateses, infeccions virals i bacterianes, VIH/sida, i activitats emergents. Al seu torn, la recerca que desenvolupa el CREAL se centra en malalties no transmissibles i medi ambient i està organitzada en altres sis programes: càncer, malalties respiratòries, salut infantil, contaminació atmosfèrica, contaminació de l'aigua i radiació.

Durant la jornada, es van celebrar diverses sessions de treball destinades a aprofundir en qüestions com els reptes de la recerca o l'organització científica del nou Institut de Salut Global de Barcelona que sorgirà de la fusió de tots dos centres. Una altra de les qüestions que es van posar sobre la taula va ser la integració de les àrees de recerca de malalties transmissibles, d'una banda, i malalties no transmissibles i medi ambient, per l'altre. 

Més informació:
Web del CREAL