News
8/7/2016

IMIM: Es desenvolupa un sistema que permet als usuaris l’autogestió del risc cardiovascular

IMIM: Es desenvolupa un sistema que permet als usuaris l’autogestió del risc cardiovascular


Notícia de l'IMIM


A l’atenció primària de l’ICS a Girona s’està duent a terme l’estudi Autocribratge del risc cardiovascular (ACRISC), en què participen un miler de persones, per autogestionar el risc de patir malalties cardiovasculars. A través d’un programari desenvolupat per a aquest projecte, els usuaris del sistema participen en la recollida i el tractament de dades sobre la seva salut (pressió arterial, perfil lipídic, pes, hàbits alimentaris...) i el sistema, basat en els principis d’apoderament i interactivitat, els ofereix unes recomanacions adaptades al perfil de cada persona, especialment en els camps de la dieta i l’activitat física.

L’estudi s’està duent a terme de forma col·laborativa entre l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), la Unitat de Suport a la Recerca d’Atenció Primària de Girona (de l’IDIAP Jordi Gol) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI). Els primers pacients que hi participen des del passat mes de març, d’entre 35 i 74 anys, pertanyen a l’EAP Montilivi i està previst que, properament, s’hi incorporin els de l’EAP Celrà, cosa que permetrà disposar de perfils de població urbana i rural.

Maria Grau (de l’IMIM) és la investigadora principal d’aquest estudi, que durarà dos anys i que planteja una gestió del risc cardiovascular que fins ara només es feia a la consulta de medicina de família. L’objectiu és veure si el grau de risc que s’obté amb aquest mètode innovador és el mateix que s’aconsegueix amb el procés habitual de tractament de dades.

Més informació:
Web de l'IMIM