News
29/7/2016

IMIM: L’IMIM participa en un estudi que ha seguit l’evolució de l’alçada a tot el món durant els darrers 100 anys

IMIM: L’IMIM participa en un estudi que ha seguit l’evolució de l’alçada a tot el món durant els darrers 100 anys


Notícia de l'IMIM


La investigació, dirigida per científics de l'Imperial College de Londres i l'ús de les dades de la majoria dels països del món, ha seguit l’alçada dels homes adults joves i dones entre 1914 i 2014.

S’ha analitzat la talla de més de 18 milions de persones de 200 països, i les dades mostren que l’alçada s’està estancant a alguns països rics mentre que creix imparable en altres zones del mon tradicionalment menys afavorides. L’alçada està fortament influenciada per la nutrició i els factors ambientals, i per tant relacionada amb la salut, tot i que els factors genètics d'un individu també poden tenir-hi un paper.

Entre les troballes, publicades a la revista eLife, la investigació va revelar són les dones i els homes de Corea del Sud i iranians els que han mostrat majors increments en alçada durant els últims 100 anys: els homes iranians han augmentat una mitjana de 16,5 cm, i les dones de Corea del Sud uns 20.2cm. En aquest estudi hi han participat dos grups del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’IMIM: el Grup de Recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular que hi ha aportat 11.000 persones de la base de dades del projecte REGICOR i el Grup de recerca en Epidemiologia Clínica i Molecular del Càncer.

Més informació:
Web de l'IMIM