News
22/9/2016

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona obre les portes a tothom per fer difusió de la ciència

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona obre les portes a tothom per fer difusió de la ciència


Notícia del PRBB


En el marc del 10è aniversari del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, el dissabte dia 1 d'octubre, de 11h a 20h, se celebra l'Open Day del PRBB. Seguint amb el lema "Ciència per a tothom!" la jornada de portes obertes torna a ser la cita anual on més de 3.500 persones van a conèixer de primera mà la recerca que es fa als centres del PRBB. Es tracta d’una jornada de caràcter festiu i científic, amb moltes activitats totalment gratuïtes.

    QUI? QUÈ? QUAN?

Dia: Dissabte dia 1 d'octubre del 2016
Horari: 11h a 20h
Lloc: Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). c/ Doctor Aiguader 88
Preu: GRATUÏT
Inscripcions a visites guiades i tallers/workshops a la pàgina web!

Als visitants els espera una gran varietat d’activitats al voltant de la investigació biomèdica. Destaquen les visites guiades en grups de 15-20 persones, d’una hora de durada, que permeten descobrir l'edifici i la recerca que s’hi fa de la mà dels propis investigadors. També els experiments que tenen lloc a la plaça interior i que permeten participar en l’aventura d’investigar contra el càncer. Entre les 11 i les 19.00 h s’impartiran un total de 12 xerrades científiques de 45 minuts, aquest any amb la participació d’investigadors molt destacats, com ara Luis Serrano (CRG), Núria López-Bigas (CEXS-UPF), Manolis Kogevinas (ISGlobal), Jaume Bertranpetit (IBE) i Ricard Solé (IBE) entre d’altres.

Amb la reserva prèvia feta des del web de la jornada (www.prbb.org/ca/openday), aquells que tinguin una forta vocació científica podran participar en cinc tallers. Investigadors del Parc organitzen els tallers “Diagnostiquem una malaltia en el laboratori” “Dieta Mediterrània - La ciència a taula”, “El viatge d’una mostra: des del diagnòstic fins la recerca biomèdica” i “Dissenya el teu bacteri”. El grup DIYBioBCN farà un taller amb el títol “Construeix un espectrofotòmetre amb el teu mòbil".

L’Espai Menut, que va tenir molt èxit l’any passat, tornarà a acollir els nens i nenes d’entre 3 i 8 anys. Aquest espai, dirigit per monitors especialitzats, permet als nens i nenes participar en experiments, jocs i activitats adequades a la seva edat mentre els pares realitzen una visita guiada o assisteixen a una xerrada. Un espai on els més petits de la casa, es convertiran en vertaders científics!

Videos promocionals

Què fa un científic amb un ou? 
Què fa un científic amb plastilina? 
Què fa un científic amb "xuxes"? 


Més informació:

Pàgina web del Open Day 2016

Programa del Open Day 2016 (PDF)