News
23/9/2016

ISGlobal: ISGlobal i BCNecologia llancen un “Commitment to Action” de la Clinton Global Initiative per optimitzar el model de les ‘superilles’ sota criteris de salut

ISGlobal: ISGlobal i BCNecologia llancen un “Commitment to Action” de la Clinton Global Initiative per optimitzar el model de les ‘superilles’ sota criteris de salut


Notícies d'ISGlobal


Un estudi recent estimava que prop del 20% de les morts produïdes per causes naturals podria evitar-se si les ciutats complissin amb les recomanacions internacionals sobre activitat física, exposició a contaminació atmosfèrica, soroll i calor i accés a espais verds. Aquest és l'objectiu d'un nou “Commitment to Action” (CTA) presentat aquest dimarts en la conferència anual de la Clinton Global Initiative (CGI): optimitzar el model de les ‘superilles’ que s'està portant a la pràctica a Barcelona per maximitzar els beneficis per a la salut i el benestar dels ciutadans.

Aquest nou ‘compromís d'acció’ està liderat per ISGlobal i per l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona (BCNecologia), que treballaran en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona. El concepte de ‘superilla’, desenvolupat per BCNecologia proposa innovar la manera en què es dissenyen les ciutats. El model proposa un canvi de prioritat des del transport motoritzat en benefici de la creació d'espais ciutadans, de la millora de les maneres de transport públic i actiu i de la reassignació de l'espai prèviament utilitzat per cotxes per a àrees verdes i ús comunitari.

Al llarg dels tres propers anys, epidemiòlegs ambientals i especialistes en salut pública d’ISGlobal aportaran evidències científiques a partir de les quals ajustar el model de les ‘superilles’ de BCNecologia sota criteris de salut. Així mateix, ISGlobal aportarà el seu enfocament global en qüestions d'equitat en salut i intervencions en salut pública, aspectes d'especial rellevància en aquest cas, ja que s'espera que el model optimitzat resultant es pugui adaptar a països de renda mitjana i baixa, on actualment s'està produint la urbanització més accelerada.

Més informació:
Web ISGlobal