News
3/10/2016

PRBB Open Day 2016: Una festa de ciència per a la ciutadania

PRBB Open Day 2016: Una festa de ciència per a la ciutadania


Notícia del PRBB


El dissabte 1 d’octubre, per novè any consecutiu, el PRBB va obrir les seves portes a la ciutadania. Gairebé 300 voluntaris i aproximadament 3.500 visitants van compartir un dia amb ganes de viure la ciència de primera mà.

Unes 2.000 persones van entrar a l’edifici, en una de les dotze rutes paral·leles que passaven cada mig hora amb 15-20 visitants,  per dos laboratoris o serveis cientificotècnics diferents on els investigadors mateixos explicaven la seva feina de manera didàctica. Mentre els pares feien la visita, els nens d’entre 3 i 8 anys van poder experimentar amb la cromatografia de colors a l’espai menut. A la zona dels experiments es van crear cues per realitzar algun dels sis experiments relacionats amb l’aventura d’investigar contra el càncer. Entre les 11 i les 19.00 h es van impartir un total de 12 xerrades científiques de 45 minuts, aquest any amb la participació d’investigadors molt destacats. Tampoc no va sobrar cap plaça en els sis tallers que s’oferien sobre diferents temes relacionats amb la biomedicina.

Al migdia l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va visitar el PRBB acompanyada per representants del Consell Rector del Consorci PRBB i els directors i gerents dels centres del parc. Ada Colau va ser acollida amb afecte pel públic assistent i pels voluntaris, que es van fer nombroses fotografies amb ella. Després de realitzar una de les rutes que s’oferien, va conversar amb els directors i gerents dels centres, amb els membres del Consell Rector del Consorci PRBB i amb el director general Jordi Camí. L’alcaldessa va donar les gràcies per la visita i “sobretot per la tasca de recerca, motiu d’orgull de la ciutat!”.

 

Imatge: Ada Colau participant en una visita guiada al PRBB

Més imatges de la jornada: https://www.flickr.com/photos/prbb/sets/72157673522525680