News
7/10/2016

IMIM: La contaminació de l’aire redueix la fertilitat humana

IMIM: La contaminació de l’aire redueix la fertilitat humana


Notícies de l'IMIM


Un grup d’investigadors de l’Hospital del Mar liderats per Miguel A. Checa ha desenvolupat dues revisions exhaustives de la literatura científica per determinar quin impacte té l’exposició a contaminants atmosfèrics sobre la taxa d’infertilitat humana. En la primera revisió, els científics mostren que la contaminació té un impacte crític en la fertilitat de la dona i que afecta de forma similar tant a les dones fèrtils com a les subfèrtils que recorren a tècniques de reproducció assistida. En la segona revisió es mostra que els contaminants atmosfèrics podrien alterar la qualitat de l’esperma.

La Societat Americana de Medicina Reproductiva ha encomanat la realització d’aquests estudis als científics del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital del Mar i als del Grup de Recerca en Infertilitat de l’IMIM, dins del qual es troba Bénédicte Jacquermin, investigadora de l’ISGlobal. Els resultats d’ambdues investigacions s’han publicat aquest mes a Fertility and Sterility.

Les dues revisions recullen, ordenen i analitzen tot el coneixement epidemiològic actual sobre els efectes dels contaminants atmosfèrics en la fertilitat tant masculina com femenina. En una de les revisions, els resultats obtinguts sobre els nivells de fertilitat femenins són evidents: “en dones fèrtils, la contaminació atmosfèrica redueix la taxa de fertilitat i incrementa el risc d’avortaments. De la mateixa manera, en dones subfèrtils que han de recórrer a tècniques de fecundació in vitro, l’impacte dels contaminants de l’aire redueix el nombre de naixements i provoca més avortaments”, exposa Miguel A. Checa.

Més informació:
Web de l'IMIM

Articles de referència:
Lafuente R, García-Blàquez N, Jacquemin B, Checa MA. Outdoor air pollution and sperm quality. Fertil Steril. 2016 Sep 15;106(4):880-96. doi: 10.1016/j.fertnstert.2016.08.022.

Checa Vizcaíno MA, González-Comadran M, Jacquemin B. Outdoor air pollution and human infertility: a systematic review. Fertil Steril. 2016 Sep 15;106(4):897-904.e1. doi: 10.1016/j.fertnstert.2016.07.1110.