News
21/10/2016

IMIM: “La depressió i els seus signes d’alarma” primer cafè científic de l’IMIM amb la col·laboració de les biblioteques de Barcelona

IMIM: “La depressió i els seus signes d’alarma” primer cafè científic de l’IMIM amb la col·laboració de les biblioteques de Barcelona


Notícies de l'IMIM


Engega “Un Mar de Ciència”, el cicle de cafès científics que organitza l’IMIM en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona gràcies a la signatura d’un conveni de col·laboració que ens ha permès programar de forma regular cafès científics a diferents Biblioteques de l’àrea de Barcelona.

Començarem el proper dimecres 26 d’octubre a les 19 hores a la Biblioteca del Fondo de Santa Coloma de Gramenet amb una sessió sobre “La depressió i els seus signes d’alarma”. Hi participaran Victor Pérez, Director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar i coordinador del grup de recerca en Salut Mental de l’IMIM i Jordi Alonso, Director del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’IMIM. Moderarà el cafè Carme Palma representant local de la Taula de Salut Mental i cap de servei de Salut Pública, Acció Comunitària i Atenció als Consumidors de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. És una activitat gratuïta oberta al públic general.

El mes d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Els problemes de salut mental com ara les depressions, altres malalties mentals i el suïcidi tenen un fort estigma social. Sobretot a causa del seu desconeixement i de la por que generen. Aquest cafè científic té com a objectiu que coneguem millor les malalties mentals, la seva freqüència, i quines poden ser-ne algunes de les causes. I també, saber com podem ajudar als malalts i al seu entorn.

Més informació:
Web de l'IMIM