News
27/10/2016

IBE (CSIC-UPF): Esmorzar de Ciència al 7 Portes: "L'evolució humana, passat, present i futur"

IBE (CSIC-UPF): Esmorzar de Ciència al 7 Portes: "L'evolució humana, passat, present i futur"


Notícies de l'IBE


Els protagonistes de la tertúlia, l’arqueòleg Eudald Carbonell, catedràtic de pre-història de la Rovira i Virgili i Tomàs Marquès, líder del grup de recerca de Genòmica Comparativa, de l’IBE repassaran la història evolutiva de la nostra espècie i les darreres descobertes sobre la mateixa.

Eudald Carbonell és arqueòleg, doctor en geologia del quaternari per la Universitat Pierre et Marie Curie (1986) i en historia per la UB (1988). Des de l'any 1999, ocupa la càtedra de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Carbonell és l'investigador principal del grup d'autoecologia humana del quaternari de la URV i investigador de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Iphes). És especialment conegut per ser colíder del projecte Atapuerca amb José María Bermúdez de Castro i Juan Luis Arsuaga.

Per la seva part, Tomàs Marquès-Bonet és el líder del grup de recerca de genòmica comparativa de l'IBE (CSIC-UPF( i professor de recerca a l'Icrea. Ha participat a totes les reconstruccions genòmiques de grans simis i homínids extingits així com el genoma del Macaco i el Marmoset.

La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia The Big Van Theory, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”. Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat.

Més informació:
Web de l'IBE