News
11/11/2016

ISGlobal: Antoni Plasència inaugura la 21a Setmana de la Ciència a Catalunya

ISGlobal: Antoni Plasència inaugura la 21a Setmana de la Ciència a Catalunya


Notícies d'ISGlobal


El director general d'ISGlobal, el Dr. Antoni Plasència, ha inaugurat avui la 21a Setmana de la Ciència al Parlament de Catalunya amb la ponència "Mecenatge científic: experiències globals, reptes de país". La Setmana de la Ciència a Catalunya, que se celebrarà del 11 al 20 de novembre, està organitzada per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRi), amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i la col·laboració de l'Obra social "la Caixa", Gas Natural Fenosa i Esteve.

Durant la seva intervenció, el director d'ISGlobal ha subratllat com la crisi econòmica ha impulsat la col·laboració públic-privada i ha obligat a buscar noves formes de finançament. Entre les barreres que impedeixen la creació d'un mecenatge robust al nostre país, el director d'ISGlobal ha citat la manca de cultura filantròpica, una fiscalitat que no suposa un atractiu especial i la limitada capacitat dels investigadors per comunicar la importància de la recerca i el retorn que genera. Però, ha afegit, "en l'actualitat hi ha oportunitats, com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que són una crida a que el sector privat adapti les seves seves polítiques a una economia sostenible que prioritzi la innovació per al desenvolupament global".

El programa d'activitats de la Setmana de la Ciència inclou més d'un centenar d'actes de divulgació del coneixement científic i tecnològic arreu del territori català. A més de la conferència inaugural, ISGlobal participarà amb un taller per a 60 alumnes del centre escolar Valldaura que visitaran el Campus Mar d’ISGlobal, al PRBB, i faran una activitat relacionada amb els condicionants ambientals. Aquesta activitat s'emmarca dins de la iniciativa EscoLab, amb la qual ISGlobal col·labora des de fa anys.

Més informació:
Web d'ISGlobal