News
18/11/2016

IMIM: Movember: bigotis per la salut masculina

IMIM: Movember: bigotis per la salut masculina


Notícies de l'IMIM


Cada mes de novembre la Movember Foundation anima als homes a deixar-se bigoti per conscienciar i recollir fons per la investigació en salut masculina. El Grup de Recerca en Serveis Sanitaris de l'IMIM participa com a coordinador a Espanya del primer estudi internacional finançat per Movember Foundation en el que participaran més de 5.000 pacients d’onze països durant un període de 3 anys.

L'estudi titulat “Prostate Cancer Outcomes- Compare and Reduce Variation” (PCO-CRV) se centra en els pacients diagnosticats de càncer de pròstata localitzat i té una dotació de 4,6 milions d’euros que Movember aporta a partir de les recaptacions obtingudes mitjançant campanyes de micromecenatge a tot el món, i que s’activen especialment durant el mes de novembre.

L'estudi PCO-CRV compararà la qualitat de vida dels pacients que han estat tractats als 21 països participants de càncer de pròstata localitzat. Els resultats obtinguts han de permetre establir quins tractaments donen millors resultats en qualitat de vida i dissenyar protocols que millorin la salut física i mental dels homes en tractament per càncer de pròstata localitzat.

“El càncer de pròstata localitzat sol ser asimptomàtic i els resultats disponibles suggereixen una supervivència alta independentment del tractament aplicat. No obstant això, els tractaments poden produir importants efectes secundaris, de manera que l'avaluació de l'impacte dels diferents tractaments sobre la Qualitat de Vida dels pacients s'ha convertit en un dels principals resultats a avaluar” explica Montse Ferrer, investigadora del grup de recerca en serveis Sanitaris de l’IMIM i líder a nivell nacional del projecte.

Més informació:
Web de l'IMIM