News
2/12/2016

IMIM: Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública del IMIM, entre els investigadors més citats del món

IMIM: Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública del IMIM, entre els investigadors més citats del món


Notícies de l'IMIM


Clarivate Analytics (abans Thomson Reuters) ha fet pública la llista 2016 Highly Cited Researchers, que reconeix els investigadors més destacats del món en ciències i ciències socials. En aquesta nova edició s’han identificat 3.000 autors, els treballs dels quals es consideren els més influents del món per haver estat publicats en revistes científiques indexades al Web of Science i pel seu impacte d'acord amb l’Essential Science Indicators, és a dir, pel nombre de vegades que han estat citats.

Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS) de la UPF, i que va dirigir durant 8 anys el màster en Salut Pública de la UPF i professor associat de la Universitat Johns Hopkins, figura en aquesta llista perquè els seus articles científics es troben dins de l’1% d’articles més citats del món.

La seva recerca se centra en la mesura de la salut percebuda i la seva aplicació en l'avaluació de la necessitat i l'efectivitat dels serveis sanitaris. Havent realitzat investigació en diverses malalties cròniques, des de fa dues dècades s'ha centrat en els problemes de salut mental. Els resultats de la seva investigació ha estat publicada en 492 articles indexats (61% Q1) recollits a l’ISI Web of Knowledge, amb un total de 550 articles originals i llibres científics. Ha rebut 25.007 citacions i el seu número h-index és 82.

Més informació:
Web de l'IMIM