News
7/12/2016

FPM: 3.000 voluntaris participen en els estudis científics de la Fundació Pasqual Maragall per lluitar contra l’Alzheimer

FPM: 3.000 voluntaris participen en els estudis científics de la Fundació Pasqual Maragall per lluitar contra l’Alzheimer


Notícies de la FPM


L’Estudi Alfa es va posar en marxa l’any 2012, amb l’impuls de l’Obra Social ”la Caixa”, i és un dels més complexos i amb major nombre de voluntaris que existeix al món dedicat a la detecció i la prevenció de l’Alzheimer. Hi participen 2.743 voluntaris adults sans, d’entre 45 i 75 anys, fills i filles de persones afectades per Alzheimer, com és el cas de Cristina Maragall Garrigosa, filla de Pasqual Maragall i portaveu de la Fundació.

Un estudi que no seria possible sense l’altruisme i la generositat d’aquestes persones anònimes que decideixen formar part en estudis científics per lluitar per un futur sense Alzheimer. “Gràcies a ells estem més a prop de trobar una cura per l’Alzheimer. Ells són els autèntics herois”, explica el director de la Fundació Pasqual Maragall, Jordi Camí. Cada tres anys i durant dècades, aquests voluntaris realitzen diverses proves (test de cognició, hàbits de vida, analítiques i proves de neuroimatge, entre altres) amb l’objectiu de recollir informació que permeti identificar biomarcadors i factors de risc per dissenyar estratègies de prevenció d’aquesta malaltia.

L’únic camí per lluitar contra l’Alzheimer és seguir investigant en la seva prevenció. Un camí on els voluntaris hi juguen un paper essencial per acabar trobant la cura a aquesta malaltia neurodegenerativa.

Més informació:
Web de la FPM