News
23/12/2016

IMIM: La càrrega genètica pot doblar el risc de patir un infart de miocardi

IMIM: La càrrega genètica pot doblar el risc de patir un infart de miocardi


Notícies de l'IMIM


Avui es publiquen a la revista Circulation:Cardiovascular Genetics els resultats de l'estudi clínic GERA "Clinical Utility of Multi-marker Genetic Risk scores for Prediction of Incident Coronary Heart Disease", realitzat per la Divisió d'Investigació Kaiser Permanent; la companyia Gendiag / Ferrer in Code; i el Grup de recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l'IMIM. L'estudi clínic epidemiològic ha validat un test genètic a partir de l'estudi i seguiment, durant 6 anys, d'una població de 52.000 pacients d'entre 30-74 anys amb diferents graus de Risc Cardiovascular (RCV: baix, moderat o alt). És el treball desenvolupat amb major nombre de casos publicat a la literatura mèdica-científica en aquest camp.

Segons el Dr Roberto Elosua, referent espanyol de l'estudi i Coordinador del Grup de Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l'IMIM, "els resultats de l'estudi GERA demostren que el test genètic és una eina molt útil per el maneig de la malaltia cardiovascular pel seu alt valor predictiu i, en conseqüència, preventiu ".

El test genètic per determinar el Risc Cardiovascular és un procediment senzill. Es realitza amb una mostra de saliva de la qual s'analitzen 11 variants genètiques. Els investigadors destaquen que des del punt de vista clínic la prova és especialment interessant en pacients de risc cardiovascular moderat que representen el 24% de la població. Les dades clínics del pacient es combinen amb el resultat de la prova genètica i el resultat final (aplicant un algoritme) determina amb precisió quin és el nivell de risc cardiovascular global d'aquesta persona; de manera que el metge pugui dissenyar la millor estratègia de prevenció cardiovascular per al pacient.

Més informació:
Web de l'IMIM