News
13/1/2017

IMIM: El dolor crònic és la causa més comuna de discapacitat a Europa

IMIM: El dolor crònic és la causa més comuna de discapacitat a Europa


Notícies de l'IMIM


Aproximadament el 15% dels europeus entre 18 i 64 anys que van presentar algun episodi de discapacitat parcial o total durant l'últim mes va manifestar patir dolor crònic. És la principal causa i l'única que mantenen en comú les tres regions del macroestudi que publica aquest mes la revista Gaceta Sanitaria. El treball, realitzat per investigadors de l'IMIM, ha analitzat la influència de nou trastorns físics i mentals en la discapacitat de la població adulta europea, a partir de les dades de 13.666 europeus de 18 a 64 anys que han participat en la Iniciativa Mundial d'Enquestes per a la Salut Mental.

El treball va consistir en recollir, mitjançant l'ús d'una metodologia comuna, dades referents a diferents trastorns mentals i físics que patien els participants en l'estudi a més del número de dies de discapacitat total i parcial associats. Es van analitzar aquestes dades i van comparar la prevalença dels trastorns i els dies de discapacitat associada. El treball es va realitzar en 10 països europeus.

Gairebé un de cada deu europeus (el 9,5%) va declarar haver patit almenys un dia de discapacitat total l'últim mes, és a dir, sentir-se incapacitat totalment per realitzar les seves tasques diàries, mentre que el 18% va manifestar haver patit alguna limitació parcial. Els resultats mostren que els trastorns mentals i físics, van contribuir en el 62,6% dels casos de discapacitat total i en el 46,6% de la discapacitat parcial dels europeus. 

Més informació:
Web de l'IMIM

Article de referència:
Gabriela Barbaglia, Núria D. Adroher, Gemma Vilagut, Ronny Bruffaerts, Brentan Bunting, José Miguel Caldas de Almeida, Silvia Florescu, Giovanni de Girolamo, Ron de Graaf, Josep Maria Haro, Hristo Hinkov, Vivianne Kovess-Masfety, Herbert Matschinger, Jordi Alonso. Health conditions and role limitation in three European Regions: a public-health perspective. Gac Sanit 2017; 31 (1):2-10.