News
20/1/2017

IMIM: "Un Mar de Ciència", una nova iniciativa per apropar la ciència a la ciutadania

IMIM: "Un Mar de Ciència", una nova iniciativa per apropar la ciència a la ciutadania


Notícies de l'IMIM


El proper dia 18 de gener es portarà a terme el primer cafè científic del cicle Un Mar de Ciència que organitza l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona. Amb el títol “Menjar pensant en el cervell”, es parlarà de l’impacte que té la dieta en la nostra capacitat d’aprenentatge, en la memòria, en la capacitat de prendre decisions, i fins i tot, en el desenvolupament de determinades malalties cerebrovasculars.

Aquest és el primer dels cafès científics programats a Barcelona i inicia una programació mensual de cafès que tractaran temes de salut rellevants i d’actualitat com la immunologia del càncer, la dieta mediterrània, la depressió i els seus signes d’alarma, etc. Tots els cafès són gratuïts i oberts al públic general i es portaran a terme a diferents biblioteques de Barcelona, en especial, en aquelles que formen part de la zona de referència de l’Hospital del Mar, és a dir, les que pertanyen als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí.

“Amb aquesta activitat volem fomentar la cultura científica de la ciutadania oferint el coneixement de la recerca més actual i el contacte directe amb els científics” explica el Rafael de la Torre, director del Programa de Neurociències de l’IMIM i coordinador d’aquest projecte “I estem molt contents de poder-ho fer de la mà de la Xarxa de Biblioteques, ja que ambdues institucions som entitats públiques que compartim i promocionem el coneixement, i ens semblava una col·laboració molt interessant i innovadora” afegeix.

Més informació:
Web de l'IMIM