News
20/1/2017

IMIM: Tret de sortida al Projecte ESCAPE-NET

IMIM: Tret de sortida al Projecte ESCAPE-NET


Notícies de l'IMIM


Del 17 al 19 de gener tindrà lloc a Amsterdam el kick-off meeting del projecte ESCAPE-NET (European Sudden Cardiac Arrest network: towards Prevention, Education and New Treatment), un projecte del programa Horizon 2020 de la Unió Europea, de l'àrea de Medicina Personalitzada i dins l'àmbit de l’aturada cardíaca sobtada.

El projecte està coordinat per l’Academisch Medisch Centrum de la Universitat d’ Amsterdam i hi participen un total de 16 equips científics de tot Europa, entre ells el grup de recerca en Farmacologia de Sistemes del Programa d’Informàtica Biomèdica de l’IMIM i UPF coordinat pel Dr. Jordi Mestres. Aquest grup aportarà al projecte la seva experiència i expertesa en el camp de la predicció del mecanisme d’acció i la seguretat de fàrmacs i participarà en el desenvolupament d’una puntuació de risc d'aturada cardíaca sobtada personalitzada a partir de l’anàlisi individual de quimio i biomarcadors associats a l’arítmia cardíaca.

ESCAPE-NET uneix equips científics, que han creat grans cohorts de població, dedicats a la investigació de l'aturada cardíaca sobtada, amb la intenció d’explotar al màxim les dades disponibles i poder millorar la gestió d’aquesta malaltia. Per tal d’aconseguir aquest objectiu tenen prevista la construcció d'una base de dades única i creixent, de més de 100.000 mostres d’ADN, que inclourà més de 20.000 mostres de pacients que han patit aturada cardíaca sobtada. 

Més informació:
Web de l'IMIM