News
17/3/2017

IMIM: A la recerca del mapa definitiu del cervell

IMIM: A la recerca del mapa definitiu del cervell


Notícies de l'IMIM


Neurocirurgians de l'Hospital del Mar i investigadors de l'IMIM lideren el projecte Sylvius, un projecte per al desenvolupament d'una plataforma de realitat augmentada en tres dimensions i estereoscòpica que permetrà obtenir un complet "mapa per navegar pel cervell. La plataforma integrarà totes les tècniques de neuroimatge actuals i permetrà als cirurgians operar amb la màxima precisió i amb menys riscos.

En el projecte hi col·laboren l'enginyeria Galgo Medical i l'Obra Social "la Caixa", que ha impulsat el projecte amb 2,5 milions d'euros. El nom de Sylvius procedeix de la “vall de Silvio”, la regió del cervell que dirigeix les funcions bàsiques del llenguatge.

El projecte Sylvius és un dels tres projectes escollits per l'Obra Social "La Caixa" per ser presentat en el marc de les conferències: "El Futur de la medicina. 3 avenços significatius en investigació Biomèdica" que organitza a CosmoCaixa. Amb el títol: "Tècniques en 3D. Reptes de la neurocirurgia. Planificar i executar operacions en un cervell humà" el Dr. Gerard Conesa, cap de servei de Neurocirurgia de l'Hospital del Mar i líder del projecte, explicarà les darreres novetats del projecte el16 de març a partir de les 19 hores.

Més informació:
Web de l'IMIM