News
17/3/2017

ISGlobal: Jordi Sunyer: "La contaminació situa en un clar desavantatge el cervell de les noves generacions"

ISGlobal: Jordi Sunyer: "La contaminació situa en un clar desavantatge el cervell de les noves generacions"


Notícies d'ISGlobal


Jordi Sunyer és el cap del programa de Salut Infantil d'ISGlobal i catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), compta amb més de 600 articles científics publicats i els seus treballs han estat citats 20.000 vegades. Pau Rubio, coordinador de comunicació d'ISGlobal Campus Mar, ha tingut l'oportunitat de conversar amb ell en una entrevista feta a Facebook Live que resumim a continuació:

S'acaba de publicar un estudi que has liderat que analitza els efectes de la contaminació de l'aire en la capacitat d'atenció dels nens a curt termini. Quines són les principals conclusions?

- Ens hem fet la pregunta: ¿si avui hi ha més contaminació, els nens exposats tindran menys atenció? És la primera vegada que ho testem en humans i hem vist que, a més dels efectes crònics, la variació quotidiana de l'exposició a la contaminació atmosfèrica està relacionada directament amb la capacitat d'atenció dels nens. Hi ha una pèrdua de la capacitat d'atenció que seria comparable a voltant d'un mes i mig d'edat. Aquest efecte agut, en el cas que es redueixi la contaminació, es pot recuperar en dos dies (...)

Més informació:
Web de l'ISGlobal