News
21/4/2017

IMIM: Augmenta el consum del tabac de cargolar davant del tabac tradicional

IMIM: Augmenta el consum del tabac de cargolar davant del tabac tradicional


Notícies de l'IMIM


El tabac de cargolar ha patit un augment d’un 91% entre els fumadors en el període del 2004 al 2012. Aquesta és la principal conclusió que es desprèn d’un estudi amb participació d'Esteve Fernández, de l’ICO-IDIBELL,Xisca Sureda, de la Universitat d’Alcalà d’Henares (UAH), i de l'IMIM. L’estudi compara la prevalença i el patró del consum del tabac abans de l’aplicació de la Llei 28/005 i després de la implantació de la Llei 42/2010 de mesures sanitàries davant el tabaquisme i reguladora de la venta, el subministrament, el consum i la publicitat del productes relacionats amb el tabac.

Aquest nou estudi mostra que la prevalença en el consum del tabac ha canviat poc, passant del 26,6% al 24,1%, amb la mateixa evolució temporal observada abans de l’entrada en vigor de les lleis. Però entre els fumadors, el consum de les cigarretes tradicionals ha disminuït del 89,1% al 71,8%, mentre que el tabac de cargolar ha augmentat un 91%, passant del 1,4% al 15,4%.

“El preu més assequible del tabac de cargolar i algunes creences equivocades dels fumadors podrien ser les causes que expliquen l’augment del consum del tabac de cargolar. Els usuaris del tabac de cargolar pensen que fumen menys quantitat i que aquest tipus de cigarret és menys perjudicial per a la salut que els manufacturats. No obstant això, el tabac de cargolar té la mateixa nicotina, quitrà i monòxid de carboni que el tradicional, no hi ha cap diferencia” assegura Sureda.

Més informació:
Web de l'IMIM

Referencia bibliogràfica:
Manufactured and roll-your-own cigarettes: a changing patern of smoking in Barcelona, Spain”, Xisca Sureda, Marcela Fu, José M. Martínez-Sánchez, Cristina Martínez, Montse Ballbé, Raúl Pérez-Ortuño, Esteve Saltó, José A. Pascual, Esteve Fernández. Environmental Research.