News
26/4/2017

XII Premi PRBB i 3a edició de BioJunior

XII Premi PRBB i 3a edició de BioJunior


Notícia del PRBB


Aquest divendres 28 d’abril de 2017 es van atorgar els guardons del XII Premi PRBB per als millors treballs de recerca en el camp de les Ciències de la Salut i de la Vida, realitzats per estudiants de secundària d’arreu de Catalunya. En aquesta edició han participat 191 participants amb 172 treballs presentats i han posat molt difícil la tasca dels avaluadors.

Els 5 finalistes van presentar el mateix divendres, un pòster científic sobre el seu treball amb el repte de defensar-lo davant el jurat, composat per els investigadors: Mireia Ortega del CRG, Liudmila Liutsko de l’ISGLobal i Jose Ayté de la UPF.

L’acte va finalitzar amb l’entrega de premis de la mà de la Margarita Sala, Administradora general del PRBB, el Joaquim Gea, degà de la UPF, i la Mireia Ortega del CRG, com a representant del jurat. El primer premi es va atorgar al treball “La grandesa del més petitde l’estudiant Júlia Gimbernat Mayol, del CCE Col·legi Montessori-Palau (Girona).  Podeu consultar la resta de guardonats en aquest enllaç

El mateix divendres va tenir lloc la tercera edició de BioJúnior, organitzada pels centres del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i dirigida a estudiants de quart d’ESO i primer de batxillerat.

Prop de 300 alumnes i professors de vuit instituts provinents de la província de Barcelona i dividits en dos torns, van poder gaudir d'una jornada d'activitats lúdico-educatives en espais del Parc. Els participants van assistir a una de les dues taules rodones organitzades sobre la carrera científica, van realitzar una visita guiada per diferents espais de l'edifici i a un laboratori; van assistir a una sessió informativa organitzada per Barcelona Activa sobre les professions del futur, en especial en el camp de la biomedicina i van participar d'una activitat dirigida per un grup d’investigadors i divulgadors de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE:CSIC-UPF) “La Ciència al teu Món”.

Aquí podeu veure les imatges de la jornada:

XII Premi PRBB 2017 

BioJunior 2017