News
5/5/2017

UPF: La competició Rin4’ culmina amb una final molt disputada entre els participants

UPF: La competició Rin4’ culmina amb una final molt disputada entre els participants


Notícies de la UPF


Resumir quatre anys de tesi doctoral en tan sols quatre minuts no és tasca fàcil, sobretot si es fa davant de jurat i en un llenguatge comprensible per a tot tipus de públic. Aquest és el repte proposat als estudiants a la competició Rin4' (Research in 4 minutes), la tercera edició de la qual va concloure ahir amb una final celebrada al campus de la Ciutadella. Deu finalistes, dels 39 participants que van prendre part en les fases eliminatòries, van presentar la seva recerca en quatre minuts i davant d'un públic no especialitzat. 

Ferran Nadal-Bufí, doctorand de la Unitat de Proteòmica i Química de Proteïnes del DCEXS dirigit per David Andreu, va ser escollit guanyador del primer premi de 900 € i del premi especial del públic de 200 €. En la seva presentació “Tot el que pot dir la sang”, va demostrar una gran habilitat per fer d'un tema tan complex com la composició sanguínia una qüestió atractiva i visual.

El segon premi, valorat en 600 €, va ser per a Mireia Ortega, estudiant de doctorat en el grup de recerca de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del CRG, dirigit per Mara Dierssen. En la seva recerca, Ortega lluita per esbrinar com funciona un fàrmac descobert en el te verd i destinat a tractar la síndrome de Down. 

Toni Bassaganyas, del programa de doctorat en Traducció i Ciències del Llenguatge, va guanyar el tercer premi, dotat amb 300 €, amb la presentació “Two politicians walk into a bar”. El seu treball investiga la variació existent entre el llenguatge i la realitat, donant especial importància a la interpretació dels verbs possessius. 

Més informació:
Web de la UPF i Web del CEXS-UPF (en anglès)