News
12/5/2017

IMIM: L’obesitat abdominal augmenta més el risc de patir un ictus en dones que en homes

IMIM: L’obesitat abdominal augmenta més el risc de patir un ictus en dones que en homes


Notícies de l'IMIM


Un estudi liderat des de l'Hospital del Mar demostra que l'obesitat abdominal s'associa fortament a un augment del risc de patir un ictus isquèmic, sobretot en dones, mentre que un major índex de massa corporal actua com a factor de protecció en homes. Així ho mostren els resultats d'un estudi liderat per Ana Rodríguez i Jaume Roquer del Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar i alhora investigadors de l'IMIM.

En aquest estudi han participat 388 pacients amb ictus isquèmic tractats a l'Hospital del Mar i fins a 732 voluntaris sans com a grup de control. Les troballes, publicades a la revista European Journal of Neurology, permetrien utilitzar les mesures d'obesitat abdominal per predir el risc de patir un infart cerebral.

Generalment, les dones presenten un major percentatge de greix corporal, però la seva acumulació a la zona abdominal és major en els homes. L’equip de Roquer proposa mesurar l’obesitat abdominal en lloc d’estimar el greix corporal global a través de l’índex de massa corporal per predir el risc d’ictus. “El motiu és que el perímetre de cintura reflecteix millor el grau d’adipositat que l’índex de massa corporal, sobretot en el sexe femení”, afirma Rodríguez, responsable d’aquest estudi.

Més informació:
Web de l'IMIM

Artícle de Referencia:
Rodriguez-Campello A, Jiménez-Conde J, Ois Á, Cuadrado-Godia E, Giralt-Steinhauer E, Vivanco R M, Soriano-Tárraga C, Subirana I, Muñoz D, Gómez-González A, Puig-Pijoan A, Roquer J. Sex-related differences in abdominal obesity impact on ischemic stroke risk. European Journal of Neurology 2016, 0: 1-7. doi: 10.1111/ene.13216