News
19/5/2017

UPF: Entrevista a Ferran Nadal-Bufí - “És possible dedicar-se a la recerca sense tenir un expedient brillant”

UPF: Entrevista a Ferran Nadal-Bufí - “És possible dedicar-se a la recerca sense tenir un expedient brillant”


Notícies de la UPF


Ferran Nadal-Bufí, és estudiant de doctorat de primer any a la Unitat de Proteòmica i Química de Proteïnes del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS) dirigit per David Andreu. El passat 2 de maig va guanyar el primer premi de la competició Rin4’ (Research in 4 minutes) i també el premi especial, atorgat pel públic. En la seva presentació “Tot el que pot dir la sang”, va demostrar una gran habilitat per fer de la composició sanguínia una qüestió atractiva i visual.

- Què et va animar a presentar-te a la competició Rin4’?

Fa uns mesos vaig exposar davant dels meus companys de laboratori els resultats de la meva recerca. El meu cap, de manera molt constructiva, em va dir que la presentació havia estat massa tècnica i molt poc didàctica. I això que tots els que estàvem érem no només científics, sinó del mateix àmbit! Poc després vaig conèixer el concurs Rin4’ i vaig pensar que seria un bon entrenament per aprendre a ser didàctic i a parlar per a un públic molt general.

- Què va suposar per a tu guanyar la competició?

La idea de guanyar el Rin4’ va ser una alegria i una il·lusió gegant per a mi. Contrasta molt amb el dia a dia del laboratori. Sovint treballem durant setmanes en un experiment i el resultat és negatiu, o pitjor, no és ni negatiu ni positiu i no se’n poden treure conclusions! A vegades la recerca pot ser molt desesperant. Hi ha cert punt de frustració que pot portar a la desmotivació i la veritat és que obtenir el reconeixement del Rin4’ em va donar una bona empenta.

- Podries explicar breument la teva recerca?

Treballo en el grup del David Andreu, dedicat a la recerca proteòmica, és a dir a l’estudi de grans grups de proteïnes. Concretament ens centrem en les proteïnes de la sang. El nostre objectiu és obtenir un mètode ràpid, fàcil i econòmic que ens permeti identificar el màxim nombre de proteïnes de la sang.

... [Llegir més]

 

Més informació:
Web de la UPF