News
15/6/2017

ISGlobal: Manolis Kogevinas: “El canvi climàtic és el problema més seriós que tenim en la humanitat”

ISGlobal: Manolis Kogevinas: “El canvi climàtic és el problema més seriós que tenim en la humanitat”


Notícies d'ISGlobal


Manolis Kogevinas és un epidemiòleg ambiental amb tres dècades d'experiència a les seves esquenes. Té més de 500 articles científics publicats i els seus estudis han estat citats en més de 16.000 ocasions. Va ser un dels fundadors del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), que en 2015 es va integrar en ISGlobal. En l'actualitat és cap del programa de recerca en Càncer de ISGlobal i presideix la Societat Internacional d'Epidemiologia Ambiental (ISEE).

 

Els avions generen contaminació ambiental?

Generen i molta. La gent parla dels aeroports principalment en relació al soroll, que és el que genera més mobilització. Evidentment, fan una disrupció de la vida nocturna. El soroll s'associa amb efectes cardiovasculars. Hi ha altres temes, com la contaminació de l'aigua, per l'aigua que s'usa per netejar els avions quan hi ha gel, que és un aigua contaminada amb dissolvents o amb combustible de l'avió. Però el problema principal i del qual es parla molt poc són els efectes de l'aviació sobre l'escalfament global. Parlem dels cotxes, però en realitat l'aviació és la que ara i en el futur provocarà més efectes. La gent no ho sap, però l'aviació internacional està molt poc regulada. Segons el Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic, ara mateix l'aviació contribueix un 3,5% a l'efecte del canvi climàtic. ja que el transport aeri va en augment, es calcula que si no es prenen mesures, en 2050 van a contribuir un 15%. De manera que tot el que guanyem amb el control dels cotxes, ho anem a perdre per l'aviació.

Cada vegada coneixem a més persones que es manifesten electrosensibles. Com és possible que oficialment no es reconegui el problema?

És una pregunta difícil de respondre. Ha estat molt difícil avaluar aquest tema. Hi ha molts estudis i molts grups que no accepten que hi ha molta gent electrosensible. Un dels problemes que hem tingut en els estudis és com definir l'electrosensibilitat i no ho hem solucionat d'una manera vàlida i estandarditzada. És important que els estudis es puguin replicar i amb la metodologia que tenim no hem pogut solucionar-ho. No sabem com estudiar-ho i, si no tenim un avanç en la metodologia, no anem a poder fer-ho.

(...)

Més informació:
Web d'ISGlobal