News
30/6/2017

ISGlobal: Marta Benet i Mariona Pinart reben l'Òscar al 'Young Investigator 2014'

ISGlobal: Marta Benet i Mariona Pinart reben l'Òscar al 'Young Investigator 2014'


Notícies d'ISGlobal


Les investigadores Marta Benet i Mariona Pinart han estat guardonades amb l'Òscar al Young Investigator 2014 per haver realitzat una publicació que es troba en el selecte grup de l'1% dels estudis més citats en el món d'entre els publicats aquell any. El guardó, lliurat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), té un caràcter simbòlic i reconeix la tasca en recerca biomèdica realitzada des de Catalunya.

La publicació que ha valgut el reconeixement a les dues investigadores és Comorbidity of eczema, rhinitis, and asthma in IgE-sensitised and non-IgE-sensitised children in MeDALL: a population-based cohort study, que va aparèixer a The Lancet Respiratory Medicine.

Es tracta d'un estudi realitzat en el marc del projecte Mechanisms of the Development of ALLergy (MeDALL), que sota la co-coordinació de l'actual director científic de ISGlobal, Josep M. Antó, i amb finançament del programa FP7 de la Unió Europea, aspirava a generar nou coneixement sobre els mecanismes d'iniciació i desenvolupament de les al·lèrgies.

Més informació:
Web de l'ISGlobal

Article de referència:
Pinart, M., Benet, M. et al. Comorbidity of eczema, rhinitis, and asthma in IgE-sensitised and non-IgE-sensitised children in MeDALL: a population-based cohort study. Lancet Respir Med. 2014 Feb;2(2):131-40. doi: 10.1016/S2213-2600(13)70277-7. Epub 2014 Jan 14.