News
21/7/2017

IMIM: S'inicia un nou estudi sobre la salut del nostre cor a Girona: hi vols participar?

IMIM: S'inicia un nou estudi sobre la salut del nostre cor a Girona: hi vols participar?


Notícies de l'IMIM


Amb l’objectiu d’analitzar quins són els factors que augmenten el risc de patir malalties del cor i quins factors ens protegeixen, s’acaba de posar en marxa un estudi liderat pels equips del Dr. Rafel Ramos, investigador de l’Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i de l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI)i dels Drs. Roberto Elosua i Jaume Marrugat de l’IMIM.

Entre maig i desembre de 2017 sis equips sanitaris de l'Estudi REGICOR (REgistre GIroní del COR) examinaran a 6.000 participants d’edicions anteriors de l’estudi i es convidarà a 2.000 nous participants d’entre 35 i 55 anys. El REgistre GIroní del COR està format per uns 50 investigadors que des de fa gairebé 40 anys estudien la distribució de les malalties del cor, els seus factors de risc i les millors formes de prevenció. 

“En aquesta ocasió examinarem els hàbits dietètics i d’activitat física, però també mesurarem l’elasticitat arterial i recollirem mostres de sang per a estudiar els factors genètics que determinen que algunes persones tinguin més risc o estiguin més protegides de patir malalties del cor”, explica el Dr. Jaume Marrugat. Els equips sanitaris es desplaçaran a unes 15 poblacions i s’hi estaran entre uns quinze dies i 3 mesos.

Més informació:
Web de l'IMIM