News
24/7/2017

UPF: Barcelona Global, FemCat, la UPC i la UPF creen la fundació que impulsarà el nou grau en Tecnologies Industrials i Economia

UPF: Barcelona Global, FemCat, la UPC i la UPF creen la fundació que impulsarà el nou grau en Tecnologies Industrials i Economia


Notícia de la UPF


Barcelona Global, FemCat, la UPC i la UPF han constituït la Fundació Barcelona Education in Science and Technology (BEST) que serà l’encarregada de finançar el nou grau en Tecnologies Industrials i Economia UPC-UPF.

Aquest grau interuniversitari, impartit en anglès i amb una forta implicació del teixit empresarial, s’iniciarà el curs 2018-2019 amb 40 places que passaran a 60 al cap de dos cursos.

Precisament, la missió de la fundació -presidida per Joaquim Coello, president d’honor de Barcelona Global-, és impulsar una oferta de graus i postgraus universitaris internacionals i amb alta implicació empresarial.

El projecte, una iniciativa de Barcelona Global, neix per donar resposta a una necessitat expressada pel teixit empresarial d’associar l’enginyeria –una de les professions del futur a Europa i al món- a un perfil més econòmic.

Aquesta és una de les singularitats d’aquest grau, ja que no hi havia fins ara uns estudis orientats a integrar el coneixements en enginyeria i economia en un grau impartit per dues universitats que, a més, se situen en els primers llocs dels rànquings universitaris. Es preveu que en un futur es pugui comptar en el projecte amb la col·laboració d’una universitat internacional.

“La creació de la fundació és un gran pas endavant per posar l’excel·lència en estudis d’enginyeria al mapa del món. Els enginyers són una de les professions de futur a Europa i estan molt sol·licitats per les empreses, que alhora demanen que el seu perfil s’associï també a l’economia. La unió de la UPC i la UPF, juntament amb una universitat internacional, és un dels grans actius d’aquest projecte”, assegura Coello.

En la mateixa línia, Pau Relat, president de FemCat ha insistit: “Amb la Fundació BEST aspirem a ser útils al talent del nostre país, posant a la seva disposició graus universitaris que els proporcionaran coneixements i competències molt sòlids. L’excel·lència d’aquests nous estudis radicarà en la pràctica de l’actitud emprenedora necessària per continuar aprenent i prenent decisions en un entorn de canvi accelerat”.

Els patrons de la fundació són Andreu Mas-olell (Barcelona Global), Jordi Camí (Barcelona Global), Ramon Carbonell (FemCat), Dolors Novell (FemCat), Oriol Guixà (FemCat), Enric Fossas (Rector de la UPC) i Jaume Casals (Rector de la UPF).

Més informació:
Web de la UPF