News
27/7/2017

IMIM: 25 anys del Laboratori Antidopatge Olímpic

IMIM: 25 anys del Laboratori Antidopatge Olímpic


Notícies de l'IMIM


Celebrem els 25 anys de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona que van representar una fita històrica per a la ciutat. El Laboratori Antidopatge de l’IMIM va ser l’encarregat de realitzar els controls antidopatge de tots els atletes, tant dels Jocs Olímpics com dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92.

El Laboratori va ser creat en el Departament de Farmacologia i Toxicologia del aleshores Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM), sota la direcció del Dr. Jordi Segura, en el marc de la pre-canditatura Olímpica de Barcelona. La designació del Laboratori de l’IMIM com a laboratori oficial dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona va permetre la modernització de les instal.lacions i equipaments del Laboratori i també de l'IMIM.

El Laboratori va ocupar una superfície total de 1100m2, dels quals 275 m2 es van destinar a altres departaments de l’IMIM un cop acabats els Jocs. Durant els Jocs Olímpics van treballar al Laboratori un total de 85. Durant les dues setmanes que van durar els Jocs Olímpics i fins a uns dies després, el Laboratori va treballar 24 hores al dia i va analitzar un total de 1847 mostres d’atletes (1303 d’homes i 544 de dones). Es van detectar cinc casos positius: dos casos positius a clenbuterol, agent anabolitzant; i tres casos positius a estimulants (estricnina, norefedrina i mesocarb).

Més informació:
Web de l'IMIM