News
31/8/2017

CEXS-UPF: Joves i experts investiguen braç a braç a la School of Molecular and Theoretical Biology

CEXS-UPF: Joves i experts investiguen braç a braç a la School of Molecular and Theoretical Biology


Notícies del CEXS-UPF


La UPF i el CRG rebran aquest mes d'agost la visita de vuitanta estudiants de secundària provinents de tot el món. Es tracta de la segona edició de la School of Molecular and Theoretical Biology (SMTB), una escola d'estiu adreçada a estudiants de talent elevat i que reuneix gairebé noranta científics de referència internacional. Des del 2 fins al 17 d'agost, joves i experts treballaran junts en projectes de recerca reals, que podrien donar lloc a nous resultats científics.

L’escola es basa en la premissa de que molts estudiants de secundària estan preparats per participar, intel·lectualment i per mitjà del treball en el laboratori, en experiments científics reals. En aquest sentit, els impulsors d’aquesta iniciativa consideren l'experiència de treballar en un entorn de recerca real molt valuosa a l’hora de decidir si la ciència i la recerca són el camí que volen escollir.

Durant les dues setmanes, els estudiants treballaran braç a braç amb científics en el desenvolupament d'un experiment de recerca autèntic. Els primers tres dies els dedicaran a conèixer els diferents laboratoris que hi participen, per tal que els estudiants puguin triar després el projecte científic que més els interessa. L'escola ofereix tretze laboratoris centrats en temes molt diversos: oncologia, immunologia, biologia sintètica, neurodegeneració, disseny de fàrmacs… Tots ells estudiats des del punt de vista de la biologia molecular i teòrica.

Més informació:
Web del CEXS-UPF